Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.activitate copiigk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.ajutagk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.donatiigk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.educatiegk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.recuperaregk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.sponsorizare cadourigk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.sponsorizaregk-is-139.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.alatura-te-1002-390.sponsorizeaza.timp libergk-is-139.jpg
A+ A A-

Prin semnarea contractului de sponsorizare, puteți dărui șansa pentru visuri împlinite copiilor defavorizați, fără a avea un cost real.

Descărcați contractul de sponsorizare și completați datele companiei.

 

 

 

Cei mai multi copii abandonează școala din cauza sărăciei, apartenenței la o familie dezorganizată, lipsei de educație a părinților sau a neglijentei acestora.

Copiii și tinerii cu dizabilitati au putine șanse pentru a fi integrați și sprijiniti de societatea și comunitatea în care trăiesc.

Împreună putem schimba toate acestea! 

 

Sponsorizez, nu mă costă nimic!

Investiți o mare parte din taxele pe care le plătește compania dumneavoastră pentru o cauză bună, fără a avea de fapt vreun cost. Începând cu 2019 sponsorizările pot fi deductibile doar dacă sunt făcute către organizații care sunt înscrise în Registrul enităților/unităților de cult la ANAF. Fundația Inimă de Copil a fost înscrisă în Registru, decizia ANAF din 5 aprilie, și întrunește toate condițiile legale pentru a primi sponsorizări ce se deduc în limita a 20% din impozitul pe profit sau pe venit. 

Redirecționați 20% din impozitul pe profit, de la stat către Fundația Inimă de Copil cu un simplu contract de sponsorizare. Astfel, decideți chiar dumneavoastră încotro merg banii pentru care munciți atât de mult de-a lungul anului. 

 

Investiți banii munciți cu greu de-a lungul anului într-o cauză de suflet și aveți în același timp garanția că sunt cheltuiți cu responsabilitate. 

 

În funcție de cifra de afaceri a companiei, puteți sponsoriza un proiect social astfel:

 

1. Pentru companiile cu cifra de afaceri sub 1 milion de eur, care sunt microîntreprinderi:

Potrivit modificărilor făcute în 2018 la Codul Fiscal, microîntreprinderile pot direcționa și ele 20% din impozit către un serviciu social licențiat, prin semnarea unui contract de sponsorizare

PLĂTITORII DE IMPOZIT PE VENIT
ART. 56 - Plata impozitului și depunerea declarațiilor fiscale
(1) Calculul și plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul.
(11) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Sumele care nu sunt scăzute din IVM datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

Așadar:
Sponsorizarea poate fi echivalentă cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat.
Deducerea sumelor sponsorizate nu se poate face retroactiv, pe trimestre anterioare, deja încheiate fiscal.
Sponsorizarea cu o sumă mai mare într-un trimestru decât suma maximă deductibilă din impozitul pe venit, se reportează ca deducere, pe maxim 28 de trimestre consecutive ulterioare.
După încheierea trimestrului în care s-a făcut sponsorizarea, până în data de 25 a lunii următoare din următorul trimestru, împreună cu declarațiile fiscale, va fi completată și declarația 100 de la ANAF care oferă informații asupra entității sponsorizate și a sumei cu care s-a făcut sponsorizarea.
Pentru ca sponsorizarea să poată fi dedusă din impozitul pe venit datorat organizația trebuie să aibă acreditare de furnizor de servicii sociale, să aibă servicii sociale licențiate și să furnizeze aceste documente în copie sponsorului.

Exemplu de calcul
CA  = 100.000 lei
Impozit pe venit (1% sau 3%) = 1 000 sau 3 000 lei
20% din impozit = 200 lei (1%) sau  600 lei (3%)
Puteți deci sponsoriza cu 200 lei sau 600 lei 
Tot ce trebuie să faceți este să completați un contract de sponsorizare pentru a vă putea deduce sponsorizarea din impozit. Următorul pas este să ne trimiteți pe mail copia scanată a contractului, după care vă vom pune noi prin curier originalul și îți vom trimite copii ale certificatelor de licențiere pentru servicii sociale.

 

2. Pentru companiile cu cifra de afaceri peste 1 milion de eur

Companiile care plătesc impozit pe profit pot alege să sponsorizeze o cauză socială cu o parte din impozitul pe care altfel l-ar plăti la stat. În cazul lor, sponsorizarea este deductibilă în limita a 20% din impozit sau 5 la mie din cifra de afaceri (suma mai mică dintre cele două).  Tot conform Legii 32/1994, sponsorizarea este deductibilă în următorii 7 ani.

Tot ce trebuie să faceți este să completați un contract de sponsorizare pentru a vă putea deduce sponsorizarea și din impozitul aferent Trimestrului 3. Următorul pas este să ne trimiteți pe mail copia scanată a contractului, după care vă vom pune noi prin curier originalul.

Exemplu de calcul

CA (total venituri) = 100.000 lei
Cheltuilei = 80.000 lei
__________________________
Profit brut = 20.000 lei

Impozit aferent acestui profit (10%) = 2 000 lei

0, 5 % din CA = 500 lei
20% din imp = 400 lei

Deci se poate dona suma de 400 lei

 

 

Pentru orice informații sau detalii, vă stăm la dispoziție la 0742 135 824 și pe Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

În numele sutelor de copii ajutați de fundație, vă mulțumim din inimă!

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.