Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

“Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități”, 7 ani cu rezultate deosebite!

Fundația Inimă de Copil încredințează proiectul “Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități”, derulat în comuna Liești, în perioada 2010-2017, către o Asociație de părinți din comună.

Desfășurarea acestui proiect a avut o valoare însemnată pentru fundație, deoarece beneficiarii au fost 14 copii și tineri cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 4 şi 21 ani. Zi de zi, timp de șapte ani, acești copii, diagnosticați cu diverse afecțiuni neuropsihice şi neuromotorii, au beneficiat de programe educative, de recuperare, kinetoterapie, de activităţi libere şi de socializare. Centrul de Zi „Mihaela”, situat în comuna Liești a fost pentru ei o a doua casă.

Rezultatele la final de proiect sunt deosebite, activitatea centrului schimbând percepții și mentalități. Timp de șapte ani acești copii au beneficiat de oportunităţi de integrare într-un mediu socio-educativ şi integrare în comunitate. Împreună cu părinții copiilor și alături de profesioniștii organizației, a crescut gradul de conştientizare faţă de ce înseamnă dizabilitatea atât în cadrul membrilor comunităţii locale, dar şi în zonele învecinate.

În același timp, copiii și familiile lor au beneficiat de creşterea calităţii vieţii, prin respectarea dreptului la educaţie, sănătate și familie. La rândul lor, părinţii au învăţat de la echipa centrului activităţi pe care le pot continua acasă, în sprijinul copiilor lor și au găsit în acest centru o rețea de suport și sprijin constant. 

Vă reamintim că, la nivelul județului Galați, există doar două astfel de centre pentru copii cu dizabilități și existența sa este esențială pentru copiii din această comună.

Dupa 7 ani de functionare zilnică însă, fundația și-a încheiat activitatea la Centrul de Zi „Mihaela”, acesta urmând să fiind preluat de o Asociația de părinți din comuna Liești.

În perioada 2010 – 2017, Fundația Inimă Copil a investit în acest centru 260.000 lei, bani proveniți din activități de strângere de fonduri, proiecte de finanțare și sponsorizări. Din această sumă, 57.000 lei au fost investiți în echipamente utilizate în activități și a fost cumpărat un microbuz destinat centrului.

Fundația Inimă de Copil mulțumește Primăriei și autorităților locale, care au înțeles nevoia înființării acestui centru și au pus la dispoziție spațiul desfășurării activității, în același timp sprijinind cheltuielile pentru utilități.

Mulțumiri în mod special și mult succes în continuare și părinților, care au dovedit preocupare constantă pentru copiii lor și care vor continua activitățile de recuperare atât de necesare.

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.