Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

O lectie despre comunitate si voluntariat din Australia

In perioada 11-15 aprilie 2016 ne-am bucurat sa avem alaturi de noi un voluntar venit tocmai din indepartata Australie, Daniel Peter Knol, un tanar care „schimba lumea”. Perioada petrecuta alaturi de copiii si programele noastre a fost de neuitat iar mai jos se gasesc cateva impresii pe care va invitam sa le cititi.

„Saptamana petrecuta alaturi de Inima de Copil a fost plina de experiente - jocuri alaturi de copii, am cunoscut familiile copiilor cu dizabilitati, am stabilit strategii de marketing si am prezentat locul de unde vin. Toate aceste experiente au fost de neuitat si speciale din prisma faptului ca au fost foarte diferite, insa toate au avut un lucru in comun: comunitatea Inima de Copil.

As putea sa folosesc aceasta oportunitate sa vorbesc mai mult despre saptamana petrecuta alaturi de Inima de Copil dar prefer sa ma concentrez asupra comunitatii care formeaza fundatia. Am fost foarte impresionat sa vad ca echipa si voluntarii organizatiei sunt inima acesteia. Consider ca aceasta preocupare (sau filosofie) este prezenta in cadrul organizatiei.

Cu toate ca am petrecut doar o saptamana aici, echipa si voluntarii se asigura ca imbunatatesc rezultatele scolare ale copiilor beneficiari, conribuie la progresul cognitiv al copiilor cu autism, construiesc relatii in cadrul orasului Galati, si schimba in bine vietile celor dezavantajati. Am vazut dovezile muncii lor, curajul, puterea si dragostea. Un exemplu este Mihaela care avand ca sprijin dragostea pentru copiii sai a depasit multe obstacole pentru a infiinta un centru de terapie pentru copiii cu dizabilitati din Liesti. Un alt exemplu poate veni din partea liceenilor care in mod regulat ofera timpul lor copiilor din centre pentru a face temele impreuna. Sau poate din partea doamnelor care ofera sprijin constant tinerilor cu dizabilitati severe (doamne care au fost atat de dragute incat mi-au pregatit mancarea mea preferata romaneasca, iubesc mancarea traditionala)

A fost o placere extraordinara sa pot vedea direct impactul pe care Inima de Copil il are in regiune. Toate acestea nu vin de la sine, exista pentru a realiza potentialul copiilor si a grupurilor dezavantajate – pentru a fi punti intre punctul in care se gasesc acum si nivelul pe care il pot atinge. Tousi, chiar daca multe lucruri in oras sunt parte din aceasta comunitate, nevoia reala de ajutor exista si se pot face multe in acest sens. Deci incurajez pe cei care nu sunt implicati in mod curent si traiesc in oras, sa se implice si sa devina parte din aceasta comunitate.” Daniel Peter Knol, voluntar

Multumim Daniel!

Daniel Peter Knol (28 ani) este dezvoltator pentru sistemul de transport din Australia, care pana de curand a muncit in Melbourne. Planuieste sa se mute la Londra dupa vizita din Romania si altor tari din Europa.

Daca vrei si tu sa devii voluntar afla mai multe aici.

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.