Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Inaugurare camera senzoriala

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati am ales ca, joi, 3 decembrie 2015, ora 10:00, la Biblioteca Franceza „Eugène Ionesco” (Strada Basarabiei nr. 14, Galati), sa anuntam inaugurarea camerei senzoriale amenajata cu sprijinul ING Bank prin proiectul „Impreuna pentru viitorul lor” si a unui nou serviciu, terapia Vojta, in cadrul Centrului multifunctional de recuperare  si reabilitare pentru copii cu intarzieri in dezvoltare si dizabilitati. Ziua urmatoare, vineri, 4 decembrie 2015, ora 10:00, la sediul Centrului, cei interesati au fost invitati pentru prezentarea detaliata a serviciilor oferite, sesiuni demonstrative de terapie si vizitarea camerei senzoriale.

Programele terapeutice desfasurate in interiorul camerei senzoriale includ jocuri speciale de dezvoltare pentru copii cu dificultati de invatare, copii cu comportament dificil, copii cu autism, cu deficiente neuropsihice si copii autoagresivi. Dezvoltarea senzoriala - auz, vaz, gust, miros si atingere - coordonarea oculo-motorie, corelarea cauza-efect, dezvoltarea limbajului, auto-controlul si controlul asupra mediului, relaxarea sunt stimulate iar abilitatea de relationare a copilului cu lumea din jur sporeste. Camera senzoriala este un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice.

Tot aici, in cadrul Centrului multifunctional, devine accesibila pentru prima data in zona de S-E a Romaniei, terapia Vojta, terapie globala ce poate fi folosita din primele zile de viata ale copilului. Trateaza prin modificarea reflexului de activitate al copilului si orientarea dezvoltarii neuromotorii spre caile fiziologice, modificarea automatismelor spinale in leziuni ale maduvei spinarii, controlul respiratiei, in vederea cresterii capacitatii vitale, controlul reactiilor neuro-vegetative si sustinerea unei cresteri echilibrate a sistemului locomotor, prevenirea degradarii ortopedice in cazurile patologice severe.

La eveniment au fost invitati si prezenti partenerii proiectului, reprezentanti ai ING Bank, colaboratori si reprezentanti ai institutiilor de specialitate din domeniu.
Centrul multifunctional de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilitati functioneaza din 2010 si deserveste anual un numar de 70 - 80 de copii, cu varste intre 0 – 12 ani, cu dizabilitati sau intarzieri in dezvoltare, din judetele Galati, Tulcea si Braila.

Date de contact:
Centrul multifunctional de recuperare si reabilitare pentru copii cu intarzieri in dezvoltare, Galati, Strada Blaj nr.11, Tiglina III, in incinta Centrului de Plasament „Ion Creanga”. Depunerea cererilor de inscriere in program se face in zilele de miercuri si joi intre orele 10:00 – 12:00 si 15:00 – 17:00. Tel. 0730 592 482.

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.