Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Un nou inceput!

Un nou inceput de scoala inseamna pentru copii vise noi, emotii, bucuria revederii colegilor si profesorilor. Insa, in acelasi timp pentru parintii a caror posibilitati materiale sunt extrem de reduse sau inexistente pentru a asigura rechizitele necesare acest moment reprezinta o provocare.
A doua editie din campania noastra „Vreau si eu sa merg la scoala!” am desfasurat-o in perioada 25 august - 30 septembrie 2015. Impreuna cu donatori individuali, Papetaria Tudor SRL, datorita fondurilor donate de Santierul Naval Damen Galati, Alewijnse Marine SA, Asociatia Macon Galati, Primaria Municipiului Galati si cea a comunei Pechea am reusit sa sustinem, prin acordarea rechizitelor necesare inceputului de an scolar, 80 de copii din judetele Galati si Vrancea.

„Ne bucura mult ca cele 10 ghiozdane complet echipate de noi au ajuns la copii si astfel am reusit sa daruim si noi zambete. Campania ”Vreau si eu sa merg la scoala!” a bucurat multi copii. Suntem incantati ca si noi am avut o contributie la asta !” Ionut Turdean, Director executiv, Papetaria Tudor SRL – Bistrita

Alaturi de sprijinul material primit copiii au primit si increderea ca vor putea continua scoala pentru a-si implini dorintele.

„Stiu ca doar educatia ma poate ajuta sa imi implinesc visul, sa imi ajut familia si sa pot implini si eu alte vise la randul meu. Mama este modelul meu, ea nu renunta pana nu realizeaza ce isi propune.” Naomi, 12 ani

Doar in anul scolar 2014-2015, datorita colaborarii dintre sponsori, donatori, autoritati si voluntari, toti cei peste 200 de copii care au fost in programele noastre dedicate imbunatatirii accesului la educatie al copiilor si prevenirii abandonului scolar, au avut sansa continuarii educatiei. 60 dintre acestia au obtinut si burse sociale sau de studiu pentru rezultate exceptionale la invatatura. 75% dintre copii sustinuti au fost din mediul rural, din 25 localitati din judetul Galati (Sendreni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Liesti, Slobozia-Conachi, Pechea, Costache Negri, Grivita, Tepu, Buciumeni, Cavadinesti, Vinatori, Odaia Manolache, Namoloasa si alte comune) si judetul Vaslui (sat Buda). 10 % dintre copii cu burse din mediu rural, din clasele V-VIII au obtinut la sfarsitul anului o medie de 10 plina si curata.

Dintre cei peste 200 de copii care au primit sprijin in cursul anului trecut NICI UNUL nu a abandonat scoala. Insa, potrivit datelor Eurostat, rata abandonului scolar in Romania a trecut in 2014 de 18%.

Impreuna putem influenta statistici si schimba in bine viitorul copiilor! Afla cat de simplu poti face bine aici!

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.