Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Naomi sau povestea unei viitoare Doctorite

Naomi este o fetita curajoasa, constiincioasa, hotarata sa reuseasca sa devina Doctor. Are 12 ani, este in clasa a V-a si are rezultate foarte bune la invatatura. Cele mai indragite obiecte la scoala sunt matematica, engleza si istoria. Are un vocabular bogat, se exprima foarte usor este deschisa si curioasa sa cunoassca cat mai mult lumea din jur.

„Stiu ca doar educatia ma poate ajuta sa imi implinesc visul, sa imi ajut familia si sa pot implini si eu alte vise la randul meu. Mama este modelul meu, ea nu renunta pana nu realizeaza ce isi propune.” Naomi, 12 ani

Eroina noastra reuseste sa extraga foarte repede esentialul din ceea ce invata sau i se povesteste, are memorie logica, fotografica si poate interpreta informatia foarte atent si original. Ca eleva, participa cu placere atat la activitatile scolare cat si la cele desfasurate in cadrul programului Scoala dupa scoala pe care il desfasuram in Tecuci, la Scoala Gimnaziala “Gh.Petrascu”. Ii place sa lucreze in echipa si sa fie lider in clasa, sa stea in preajma invatatoarei si sa ii fie apreciata munca. Iubeste ordinea si curatenia, si uneori privind-o si vazand-o nu iti poti inchipui cu cetitudine mediul in care a crescut. E un copil deosebit, pe care il remarci in mod natural.

Naomi provine insa dintr-o familie cu 6 copii crescuti doar de mama. Este un copil rrom. Chiar daca pentru grupul din care face parte educatia copiilor nu este importanta, mai ales a fetelor, ea si familia sa fac toate eforturile pentru ca scoala sa nu fie abandonata. Sora mai mare a terminat 8 clase acum cativa ani insa nu a avut posibilitatea sa isi continue studiile. Era prea costisitor pentru familie. Acum lucreaza cu ziua alaturi de mama sa la muncile agricole. Impreuna stau intr-o casa, cu doar o camera prin acoperisul careia se poate uneori intrezari cerul. Geamuri nu exista, doar foliile de plastic si paturile izoleaza ferestrele. Cu toate acestea Naomi e cel mai zambitor si pozitiv copil pe care vi-l puteti inchipui. Are incredere in ea, in fortele proprii si in lumea din jurul ei. Este optimista ca va face parte din lumea pe care si-o imagineaza cu ochii larg deschisi. Insa, fara sustinere si suport visul lui Naomi poate ramane doar un vis.

De 3 ani Naomi face parte dintre copiii pe care ii sprijinim in programele noastre. Dupa ce am vazut conditiile de acasa am inteles de ce era asa nerabdatoare sa isi termine lectiile cat era la centru in programul de Scoala dupa scoala. De atunci are o masa calda zilnic, nu ii mai este frig de-a lungul zilei si are suportul profesorilor pentru tot ceea ce isi propune.

Cu ajutorul sponsorilor si donatorilor nostri, acum 3 ani, Naomi a fost pentru prima data in afara orasului Tecuci in excursie iar acum 2 ani a fost pentru prima data undeva….la mare, in taberele organizate de noi alaturi de alti copii din programele pe care le desfasuram.

Un intreg univers nou s-a deschis in ultimii ani in fata ei. Ne bucuram de entuziasmul cu care intra in el si il exploreaza. Visul ei poate deveni realitate daca, impreuna, suntem alaturi de ea.

Multumimi tuturor celor care ne sprijina pentru a crea un viitor mai bun pentru Naomi si pentru ceilalti copii ca ea!

Intr-un mod simplu poti face bine aici!

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.