Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Terapia Vojta este accesibila si in Galati

Terapia Vojta, una dintre cele mai bune terapii folosita cu succes in multe afectiuni, devine accesibila pentru prima data in zona de S-E a Romaniei, in cadrul Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilitati apartinand Fundatiei „Inima de Copil”. Specialistul nostru, unul dintre cei 95 din tara, acreditat de Societatea Internationala Vojta (IVG) foloseste aceasta terapie in tratarea unor multiple afectiuni psihomotorii. Cristina Anghel, terapeut Vojta, este cea care a finalizat cursul „Kinesiologia dezvoltarii aplicata sugarilor, copiilor, adolescentilor si adultilor cu tulburari de miscare, dupa V. Vojta” in urma caruia a primit atestarea pentru aplicarea terapiei Vojta. Cursul s-a desfasurat in perioada 07.04.2014 - 29.09.2015, la Sibiu, fiind organizat pe mai multe module.

„In acesti 2 ani am invatat foarte multe. M-am dezvoltat ca om dar mai ales ca si kinetoterapeut. Nu cred ca imi ajung 2-3 zile sa pot povesti tot ce am realizat in aceasta perioada. Bucuria parintilor care vad rezultatele terapiei imi da putere in fiecare zi. Copiii cu bagajul lor de miscari castigate pe o perioada destul de mica imi dau puterea de a merge mai departe pentru ca nu este usor ca mama sa imi planga in maini 10 copii pe zi in timp ce eu le fac terapia Vojta. Cei mici plang in timpul terapiei Vojta nu pentru ca i-ar durea ceva, ci pentru ca sunt mentinuti in anumite pozitii incomode si pentru adulti. Multumesc tuturor celor care m-au sustinut si ma sustin.” Cristina Anghel, kinetoterapeut Fundatia „Inima de Copil”

Terapia Vojta este o metoda de fizioterapie folosita pentru tratamentul afectiunilor sistemului nervos central si aparatului locomotor. Principiul Vojta poarta numele medicului ceh prof. dr. Vaclav Vojta, care a dezvoltat tehnici de diagnostic timpuriu si tratament pentru copiii ce sufereau de pareza cerebrala intre anii 1950 si 1970.
Terapia Vojta si tehnicile de diagnosticare se bazeaza pe locomotia reflexa. In timpul terapiei se aplica stimuli externi, prin tehnici speciale, care conduc la aceleasi reactii in mod automat. Aceasta presupune aplicarea de presiune in anumite zone ale corpului. Activarea coordonata si ritmica a intregii musculaturi scheletice si a sistemului nervos central duce la accesarea unor functii blocate in retelele nervoase dintre creier si maduva.

„Ceea ce imi pare de un real castig pentru evolutia copiilor este ca parintii pot continua acasa terapia Vojta dupa ce ii invat cum sa execute corect metoda. Acest lucru, in beneficiul celor mici, face ca rezultatele sa fie vizibile intr-o perioada mai scurta de timp.” Cristina Anghel

Sedintele de terapie pot fi zilnice, dar sunt scurte si nu impun alte restrictii pentru copiii aflati sub tratament. Afectiunile ce pot fi tratate pe baza acestei terapii sunt: pareza cerebrala, scolioza coloanei vertebrale, displazia si luxatia soldului, hemiplegia, favorizarea deglutitiei, dezvoltarea echilibrului, motricitatii fine si grosiere, etc. Terapia Vojta poate fi folosita si ca metoda de fizioterapie si pentru alte tulburari de miscare sau boli ale oaselor, muschilor sau sistemului nervos. Contraindicatiile includ imbolnaviri febrile acute si inflamatorii, vaccinari cu vaccinuri vii, boala oaselor de sticla si unele afectiuni cardiace.


Pentru detalii si programari: Centrul de reabilitare pentru copii cu dizabilitati, str. Blaj, nr. 11, Galati, telefon: 0730 592 482, program de depunere a cererilor de inscriere: miercuri si joi intre orele 10:00-12:00, 15:00-17:00.

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.