Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

CENTRUL DE ZI PECHEA IN CASA NOUA


Joi, 22 mai 2014 Fundatia Inima de Copil a inaugurat noul sediu al Centrului de Consiliere si Sprijin pentru copii si familii in dificultate din comuna Pechea. 

Din anul 2000 fundatia desfasoara in comuna Pechea programe si activitati, venind in sprijinul copiilor si familiilor in dificultate prin consiliere pentru parinti si copii, vizite cu scop educativ, ajutor material, burse scolare, tabere de vara. 

Programul zilnic din centru inseamna pentru cei 20 de copii inscrisi aici sprijin la teme, servirea mesei de pranz si a unui supliment alimentar, participarea la activitati diverse si utile pentru dezvoltarea lor armonioasa, oferirea de suplimente materiale (rechizite, imbracaminte, incaltaminte), sansa de a merge in tabere scolare sau excursii. Noul sediu stabilit in incinta fostului Dispensar Uman, pus la dispozitie de Primaria din Pechea a venit din dorinta de a asigura copiilor un spatiu de lucru frumos, curat si mult mai spatios decat cel vechi pe care il foloseam.
Renovarea spatiului a insemnat un efort uman dar si financiar care s-a ridicat la suma de 25.000 lei, suportat din fonduri proprii ale Fundatiei Inima de Copil dar si cu ajutorul unor sponsori care au donat materiale si mobilier - SC Reno SRL si SC Marcel Prod.
Intr-un cadru festiv, invitatii care au trecut pragul Centrului s-au adunat rand pe rand: dnul Mihai Mancila, primarul comunei Pechea; reprezentanti ai firmelor si scolilor partenere, ai sponsorilor in persoana d-lui Pieter Smit, Director al Firmei Alewijnse Marine Galati; d-nei Daniela Chirtic si d-nei Cristina Miron din partea firmei DB Schenker, dnei Olga-Mariana Paun, director al Scolii Alexandru Moruzzi Pechea; cadre didactice, personal medical, preoti si voluntari. Toti oaspetii au fost intampinati cu inimioare confectionate de copiii din Centru care le-au urat bun venit si i-au poftit sa ia parte la eveniment. 
Ceremonia de deschidere a inclus un moment religios urmat de o scurta prezentare a activitatilor care se desfasoara in cadrul centrului, iar in incheiere au fost cateva luari de cuvant in cadrul carora s-a mentionat colaborarea dintre reprezentantii fundatiei si autoritati pentru cresterea calitatii vietii copiilor si a familiilor acestora.
Multumim tuturor celor care si-au adus aportul si au facut posibila realizarea dorintei de a asigura copiilor un spatiu mai generos, adaptat nevoilor acestora de recuperare scolara, de socializare, de dezvoltare de relatii normale cu cei din jur.
Programul pentru cei 20 de copii se adauga programelor de consiliere scolara, burse si ajutor material prin care sprijinim lunar si alti 35 de copii din comunitate inclusi in programul fundatiei de prevenire a abandonului scolar.

Multumim si firmelor BRD Societe Generale, DB Schenker, Primariei Pechea si unor donatori privati care sprijina cheltuielile de functionare ale Centrului. 


            

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.