Loading...
http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://www.inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

POVESTEA…Simonei

Numele ei este Simona. Are acum 14 ani si prima data cand a pasit spre fundatie nu avea mai mult de 7 ani. Eleva in clasa a VIII-a acum, Simona este copilul unei familii numeroase si sora a sapte frati, dintre care cinci sunt in intretinerea parintilor. In ciuda faptului ca este foarte bolnav, tatal este singurul care aduce un venit in casa, ceea ce ingreuneaza destul de mult asigurarea cheltuielilor zilnice. 

Atat ea cat si unul din fratii ei mai mici vin zilnic la Centrul de Zi unde fac temele, pot primi rechizite, imbracaminte, incaltaminte si masa calda, dar si un gand bun, o incurajare si sustinere pentru a indrazni sa aiba grija de planurile si visurile ei, sa continue sa creada in indeplinirea lor. “Ma consider un copil norocos pentru ca am avut sansa sa fiu ajutata de Fundatia Inima de Copil, fara de care mi-ar fi fost foarte greu sa fac fata dificultatilor intampinate.”

Simona este la scoala o eleva sarguincioasa, dovada stand mediile ei generale care nu au scazut niciodata sub noua, in ciuda faptului ca mediul de acasa nu este unul incurajant si stimulativ pentru un adolescent sa porneasca in viata. Ii place sa citeasca, sa descopere lucruri noi, este o fire vesela si prietenoasa si ii place sa lucreze in preajma copiilor. De aici si dorinta ei de a deveni invatatoare, de a le veni cat mai mult in ajutor, de a oferi mai departe sprijinul pe care si ea l-a primit. Este constienta ca are un drum lung de parcurs, insa visul ei este dublat si de un efort constant pe care il face pentru a dovedi ca se poate atunci cand muncesti mult si esti motivat.

Cea mai inedita experienta pe care a trait-o in cadrul fundatiei a fost faptul ca a participat la Proiectul “Cucerirea Drepturilor Copilui”, desfasurat in colaborare cu Federatia Organizatiilor Nonguvernamentale Pentru Copil, la Bucuresti. Nu a uitat momentul in care a urcat  pe scena Teatrului de Comedie jucand intr-o piesa de teatru prin care au fost ilustrate o parte din drepturile copilului, in cadrul evenimentului „Festivalul pentru Cucerirea Drepturilor Copilului”. A simtit ca ceea ce facea era important pentru a-i constientiza pe adulta ca este nevoie sa asculte vocea copiilor, dorintele si nevoile lor. Este remarcabil sa vedem cum unele momente raman in memoria copiilor si le marcheaza viata.

Ne bucuram ca i-am stat alaturi Simonei atunci cand a avut nevoie de sprijin, de indrumare si de oameni care sa o incurajeze sa isi valorifice propriul potential. 
Si speram sa aiba un parcurs frumos in viata!

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.