A+ A A-

"Un sat, un copil!" - premiul I la Gala Societatii Civile 2015 Recomandat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suntem bucurosi sa va anuntam castigarea premiului I la Sectiunea „Educatie, Invatamant, Cercetare”, acordat in cadrul celei de-a XIII-a editii a Galei Societatii Civile, pentru proiectul „Un sat, un copil!”. Trofeul si diploma ne-au fost decernate luni, 15 iunie 2015, la Ateneul Roman, in cadrul celei mai prestigioase competitii de proiecte şi programe sociale – Gala Societatii Civile - care, anul acesta, s-a desfasurat sub sloganul “De nu faci nimic, cu nimic o sa ramai. Implica-te in probleme sociale!”.

Proiectul nostru “Un sat, un copil!” a fost ales din 150 de proiecte si programe (147 fiind inscrise in competitie si patru in sectiunea-galerie Think Tank, extra-competitie) care au fost evaluate. Juriul, format din 50 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului asociativ, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs, a apreciat modalitatea prin care am identificat si sprijinit 40 de copii cu rezultate exceptionale la invatatura, dar provenind din familii sarace din satele din judetul Galati, care riscau sa abandoneze scoala.
Cum s-a nascut „Un sat, un copil!”?
“Baiatul meu a terminat primul pe scoala in clasa a VIII-a. Dar am sase copii si nu am putut sa il las sa mearga la liceu. A ramas sa ma ajute acasa, cu animalele. Acum ne descurcam ceva mai bine, mai avem ce pune pe masa, si as vrea ca sora lui care e si ea premianta sa mearga mai departe la scoala. Daca ”om putea sa o sustinem...”, ne spunea un tatic dintr-un sat in care lucram. Si atunci ne-am gandit sa o sustinem pe ea, dar si pe alti copii. Cum?
Am initiat, in anul 2014, un program de burse speciale: „Un sat, un copil!”, adresat copiilor din clasele I-VIII, aflati in situatii dificile, provenind din familii cu venituri intre 40 – 180 de lei pe membru de familie pe luna, dar care au rezultate scolare cu medii generale de 9 – 10 si un potential de dezvoltare deosebit.
Proiectul a sustinut in cursul anului 2014, 40 de copii din 25 localitati diferite, de la copii din comune mai mari pana la copii din sate uitate de lume din judetul Galati. Acesti copii cu medii generale anuale de peste 9 au primit cu totii pe langa burse, la inceputul anului scolar, rechizite, imbracaminte si mai mult decat atat, dezvoltarea unei legaturi intre copil, familie, cadru didactic si personal al organizatiei. Toate aceastea au fost facute in interesul copilului, incurajand pe de o parte, sustinand moral, material familia pentru dezvoltarea potentialului copilului si devenind un facilitator in comunitati, incercand sa dezvoltam simtul de raspundere al comunitatii pentru a remarca si a sustine astfel de copii.
Pentru multi dintre copii si familii sustinerea a avut un impact major, asa cum ne declarau in numeroase randuri, si a fost de un real folos, chiar daca suma pe care am putut-o aloca/copil/luna in anul 2014 nu o consideram fiecare dintre noi semnificativa. Ea reprezenta insa deseori o crestere cu mai mult de o patrime a venitului mediu lunar/familie, la care s-au adaugat in timp alte donatii in natura.
In anul 2014, cele 40 de burse si costurile proiectului au fost sustinute integral de BRD Groupe Societe Generale. In plus, cu ocazia Craciunului, datorita implicarii personale a angajatilor BRD, cei 40 de copii au primit cate un cadou frumos.

„Felicit Fundatia «Inima de copil» pentru premiul castigat la Gala Societatii Civile. Premiul confirma valoarea proiectului „Un sat, un copil!”. Copiii exceptionali din mediul rural merita sa beneficieze de o educatie de calitate; ei sunt parte integranta din viitorul Romaniei si apreciem ca trebuie sa primeasca toata atentia societatii romanesti. Ne bucuram sa le oferim sprijinul nostru, sa-i vedem cum progreseaza si cum devin in fiecare zi tot mai increzatori in fortele lor”. Flavia Popa, Secretar General, BRD

Incepand de anul acesta avem alaturi de noi si compania Damen Shipyards Galati care a ales ca pe parcursul anului 2015 sa fie sponsor in programe importante de prevenire a abandonului scolar.

„Felicitam Fundatia «Inima de copil» pentru premiul I obtinut in cadrul Galei Societatii Civile, editia a XIII-a, Sectiunea „Educatie, Invatamant, Cercetare”, pentru Proiectul „Un sat, un copil!”. Ne bucura ca activitatea merituoasa a partenerului nostru este recunoscuta la nivel national, facand astfel cunoscute eforturile si implicarea fundatiei in nenumarate proiecte educationale si sociale de sustinere a copiilor cu probleme. Grupul Damen si companiile membre au o istorie stralucita in ceea ce priveste actiunile de responsabilitate sociala, educatia fiind una dintre cele mai importante, întrucat asigura un viitor mai bun si mai prosper copiilor noştri. Santierul Naval Damen Galati la randul sau, sprijina de ani buni Fundatia Inima de Copil, anul acesta fiind sponsor unic al unor proiecte importante in comunitatea locala.” Corina Parvu, Public Relations Coordinator, Damen Shipyards Galati

O galerie de trofee
Nu este prima data cand Gala Societatii Civile ne premiaza. In anul 2013, la Editia a XI-a a Galei Societatii Civile am castigat Premiul II la categoria Incluziune sociala pentru Proiectul: Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii.
In anul 2012, la Editia a X-a a Galei Societatii Civile - Premiul I la sectiunea Servicii de asistenta sociala ne-a fost acordat pentru proiectul: Centrul de interventie timpurie pentru copiii cu dizabilitati.
In anul 2011, la Editia a IX-a a Galei Societatii Civile - Premiul III la sectiunea Servicii de asistenta sociala ne-a revenit pentru proiectul: Acces la servicii pentru copiii cu dizabilitati - Centrul de zi Liesti.
La fel de importanta, pentru noi, este si Mentiunea la sectiunea Servicii Sociale pentru categorii defavorizate pentru proiectul: Sustinere la distanta, pe care am castigat-o in anul 2009 la Editia a VII-a a Galei Societatii Civile.
Ne bucuram din Inima de Copil sa adaugam acest Premiul I la Sectiunea „Educatie, Invatamant, Cercetare”, in cadrul celei de-a XIII-a editii a Galei Societatii Civile, pentru proiectul „Un sat, un copil”.


„Premiul I inseamnă o incurajare sa continuam acest program si o validare a faptului că ceea ce facem este bine, are valoare si da valoare copiilor. Ne intereseaza viitorul nostru ca societate! Recunoasterea inseamna foarte mult pentru ca ne sprijinim pe resurse din Galati.” - dr. Anna Cristina Burtea, Director Executiv, Fundatia "Inima de Copil".

 

Ultima modificare

STIRI DESPRE UN SAT, UN COPIL

 • Toamna se numara bobocii dar si rezultatele colaborarii cu Santierul Naval Damen Galati
  Toamna se numara bobocii dar si rezultatele colaborarii cu Santierul Naval Damen Galati Inalta, sfioasa si slabuta, Adriana este o fetita de 14 ani care tocmai a intrat in clasa a VIII-a. Familia din care provine are foarte putine posibilitati financiare pentru a o sustine pe ea si fratii ei la scoala. Sunt 7 copii si locuiesc intr-un sat aproape izolat din judetul…
  Scris pe Miercuri, 04 Noiembrie 2015 11:53 Citeşte mai mult
 • SemiMaraton 2015 - Alearga pentru "Un sat, un copil!"
  SemiMaraton 2015 - Alearga pentru In cadrul SemiMaratonului Galati 2015, ce va avea loc duminica, pe 13 septembrie, te  invitam sa sustii proiectul “Un sat, un copil!” pentru a sprijini copii aflati in situatii dificile, din mediul rural sa isi continue studiile avand rezultate scolare remarcabile si un potential de dezvoltare deosebit. Proiectul “Un sat,…
  Scris pe Miercuri, 02 Septembrie 2015 11:00 Citeşte mai mult
 • "Un sat, un copil!" - premiul I la Gala Societatii Civile 2015
  Suntem bucurosi sa va anuntam castigarea premiului I la Sectiunea „Educatie, Invatamant, Cercetare”, acordat in cadrul celei de-a XIII-a editii a Galei Societatii Civile, pentru proiectul „Un sat, un copil!”. Trofeul si diploma ne-au fost decernate luni, 15 iunie 2015, la Ateneul Roman, in cadrul celei mai prestigioase competitii de…
  Scris pe Vineri, 19 Iunie 2015 13:33 Citeşte mai mult
 • Rezultate scolare deosebite
  Rezultate scolare deosebite Pentru ca investitia in educatie estea cea mai buna investitie cat si cea mai buna interventie antisaracie alegem sa va prezentam una dintre povestile unor copii cu rezultate scolare deosebite. Anul trecut Valentina a fost eleva in clasa a VIII-a la o scoala din mediul rural din judetul Galati. Retinuta, sincera si prietenoasa,…
  Scris pe Miercuri, 12 Noiembrie 2014 13:59 Citeşte mai mult

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.