A+ A A-

Istoric si impact

 

Impactul pe care l-au avut programele Fundatiei Inima de Copil asupra vietilor copiilor si familiilor aflate in situatie de risc nu poate fi masurat doar in cifre si rezultate ale proiectelor ci inseamna de multe ori schimbari importante produse in vietile lor. Povestile remarcabile, de cele mai multe ori sfasietoare, ale copiilor a caror vieti au fost schimbate cu ajutorul nostru sunt motivul principal pentru care suntem atat de pasionati de munca noastra.

Cu toate acestea recunoastem ca aceste statistici pot oferi o viziune mai exacta asupra impactului programelor noastre.

Din 1996 pana in prezent actiunile realizate de noi au avut un impact pozitiv asupra a peste 15000 de copii, tineri si membrii familiilor lor din judetele Galati, Tulcea si Braila.

Rezultate ale programelor Inima de Copil incepand din 1996:

 25 copii cu HIV/SIDA au fost scosi din spitalul pentru Boli Infectioase Galati si au inceput o viata normala, in familii. Datorita acestui fapt in 2001 a fost inchisa sectia destinata copiilor abandonati HIV+ si a putut fi deschisa o sectie de ingrijire de zi.

 Au fost deschise 2 case care au adapostit 18 copii infectati cu HIV/SIDA abandonati de familiile lor; pentru 16 dintre acestia au fost gasite apoi familii de plasament.

 Peste 1000 de copii din scoli si licee din Galati au beneficiat de sesiuni informative in scoli cu privire la transmiterea infectiei HIV.

 S-a deschis si a functionat Casa "€œNu ma uita"€ in care au fost ingrijiti peste 50 de copii abandonati si copii ai strazii.

 Colaborare cu Fundatia Cuvant Intrupat pentru deschiderea unui Centru de zi pentru 20 copii ai strazii.

 Prin colaborarea cu DGASPC Galati, 57 de copii 0 -€“ 7 ani institutionalizati au fost plasati in familiile naturale sau de plasament, inchizandu-se centrul respectiv de plasament. In locul acestuia am amenajat si deschis un Centru de zi pentru 40 de copii din familii sarace din orasul Galati si primul serviciu de recuperare din Galati pentru copii cu dizabilitati.

 Am format o retea de 14 lucratori sociali instruiti in comune ale judetului, persoane care intr-un an si jumatate au evaluat, analizat si lucrat cu Primariile locale pentru peste 5000 de cazuri sociale.

 Peste 40 de copii cu dizabilitati severe au fost integrati in familii de plasament.

 Punerea la dispozitie a 2 apartamente pentru ingrijirea a 10 tineri cu dizabilitati severe care provin din institutiile statului - primele apartamente de acest tip din Romania.

 Am deschis Gradinita si Centrul educativ de zi Andiana in satul Cudalbi pentru 15 copii cu dizabilitati.

 245 tineri din centrele de plasament ale statului au fost ajutati prin activitati practice in formarea de deprinderi de viata si/ sau orientare vocationala si formare profesionala/ angajare.

 Am infiintat primul Centru de zi si terapie ocupationala pentru tineri cu dizabilitati din Galati.

 Peste 770 de copii au fost ajutati prin programul de Sustinere la distanta care a promovat continuarea educatiei si prevenirea abandonului familial pentru copiii si tinerii aflati in situatie de risc.

 Peste 130 de copii si tineri din Galati au fost sustinuti prin programul de continuare de studii si burse scolare.

 Peste 80 de tineri HIV+ au beneficiat de educatie pentru sanatate, grupuri de suport, burse scolare, activitati de formare deprinderi de viata, suport pentru formarea si orientarea profesionala.

 Peste 850 de copii, in special din mediul rural, au fost inclusi in programe de prevenire a abandonului familial si scolar. Numarul membrilor de familie care au beneficiat direct si indirect de activitatile desfasurate este de peste 3000.

 Peste 120 de copii cu dizabiltiati au beneficiat de activitati de recuperare, reabilitare si interventie timpurie.

 30 de tineri din centre de plasament au beneficiat de programe de dezvoltare deprinderi pentru viata si integrare sociala.

 Peste 800 de participari ale specialistilor locali din domeniul medico-social si educativ la cursuri, sesiuni informative, seminarii, conferinte organizate de noi

Ultima modificare
Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.