A+ A A-

Ateliere cu Suflet - structura de economie sociala

Fundatia „Inima de Copil”, in calitate de partener in proiectul POSDRU/173/6.1/S/148943 ”$E$-Sustinere Economica si Sociala pentru persoane vulnerabile” a organizat evenimentul de marketing pentru lansarea unei noi structuri de economie sociala, „Ateliere cu Suflet”. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale” a avut ca obiectiv principal facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile si promovarea unei societati incluzive si coezive in scopul asigurarii bunastarii cetatenilor. Conferinta de prezentare a avut loc joi, 3 decembrie 2015, ora 10:00 la Biblioteca Franceza „Eugène Ionesco”.

Astfel, proiectul micului nostru atelier unde persoane vulnerabile aveau ore de terapie ocupationala incepand din 2005, a devenit acum unitatea protejata autorizata „Ateliere cu Suflet”. Ca structura de economie sociala atelierul sustine si ofera locuri de munca pentru persoane din grupurile vulnerabile - persoane cu dizabilitati, femei in situatie de risc, intretinatorii unor familii monoparentale, tineri ce au parasit institutiile. In total sunt sustinute 19 noi locuri de munca. In cadrul proiectului 79 persoane au beneficiat, de asemenea, de informare si consiliere pentru orientarea profesionala iar 22 persoane au avut sansa pana la acest moment de a obtine o calificare profesionala.

Planul de dezvoltare al atelierului include mai multe directii si linii de dezvoltare. Prima, care continua de altfel activitatile anterioare, este cea de realizare de produse unicat pictate pe sticla, lucrate manual, accesorii decorative, bijuterii, felicitari. A doua directie o reprezinta organizarea unui atelier de croitorie si broderie in care vor fi executate sacose din panza pictate sau brodate, diferite obiecte si accesorii vestimentare unicate, iar cea de a treia va presupune partea de atelier in care se vor personaliza obiecte prin gravura laser. Pentru comercializarea produselor si in mediul virtual  „Ateliere cu Suflet” are si un magazin online pe care il puteti gasi aici.

In cadrul proiectului beneficiarii au fost implicati si ei activ in evenimentele de promovare ale economiei sociale. Pe sfarsit de an, doar in luna decembrie, atelierul a avut peste 20 de oportunitati de prezentare a produselor sale, atat in Galati cat si in tara. Fondurile obtinute din vanzarea produselor sunt directionate catre sustinerea atelierului si a locurilor de munca.

Ceea ce ne-am propus este dezvoltarea Atelierului si oferirea de noi locuri de munca persoanelor vulnerabile, sustinerea acestora si transformarea lui intr-o afacere sociala sustenabila. Valentina Manolescu, Manager intreprindere sociala „Ateliere cu Suflet”

Date contact:

Ateliere cu Suflet
Strada Vadul Sacalelor, nr. 6, Galati
Telefon 0742 135 838

www.atelierecusuflet.ro/shop/ro/
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
www.facebook.com/Ateliere-cu-Suflet-890166597674247/?ref=hl

 

SPONSORI SI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.